Картофената „пица“ в тиган е прост и вкусен вариант за вечеря или обяд, когато искате нещо необичайно. Можете да изберете пълнежа по ваш вкус, бил той зеленчуков или месен.
Ето как се приготвя моята любима Пица без тесто :
Първо обелете картофите, приблизителното тегло след обелването им е около 500 грама. Това ще ви даде основа с дебелина приблизително 1,5 см, но можете да регулирате количеството картофи по ваше желание.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Картофите се настъргват на едро ренде, като се отделя течността. Веднага добавете сол и ако желаете любимите си подправки.
След това чукнете две яйца и разбъркайте всичко добре.
Снимка: Pinterest
Загрейте малко растително масло в тиган. Разпределете настърганите картофи в тигана, като оформите равна основа. Гответе на слаб огън под капак за около 10 минути, докато дъното стане златисто кафяво.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Използвайте чиния за обръщане.
Като сос добавете малко доматен сос и майонеза към картофената основа и намажете с четка.
Снимка: Pinterest
Отгоре се нареждат ситно настърган колбас и кашкавал на вкус, добавят се нарязаните домати и чушката.
Поръсете със сух босилек и зелен лук.
Снимка: Pinterest
Затворете капака и гответе още 10-13 минути, като вземете предвид дебелината и вида на картофите.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Това ястие се получава невероятно вкусно. Ако предпочитате, можете да пропуснете колбаса от рецептата.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Опитайте моята идея за пица, надявам се да ви хареса.
Да ви е сладко!