4 пресни картофиа
1 супена лъжица зехтин
1 скилидка чесън
пресен лук
сол
черен пипер
настърган кашкавал или твърдо сирене
подправки (по желание)
Измийте картофите добре и ги поставете в подсолена вода.
Оставете да заврят и варете (15-20 минути) докато омекнат.
Смесете зехтина със счукан чесън.
Поставете лист хартия за печене в тавата. Поставете картофите върху хартията.
С помощта на преса или чиния внимателно притиснете картофите. Можете също така да използвате кърпа и да натиснете картофите с дланта си.
Изсипете малко от сместа с чесън и зехтин върху всеки картоф.
Поръсете със сол и черен пипер. Добавете малко кашкавал или пармезан и поръсете с пресен лук.
Поставете ги във фурната за 7-10 минути или докато станат хрупкави. Да ви е вкусно с нашата рецепта!