Научих всичките си приятелки как да правят пилешки бутчета по-вкусни от тези в KFC!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Научих всичките си приятелки как да правят пилешки бутчета по-вкусни от тези в KFC!
Научих всичките си приятелки как да правят пилешки бутчета по-вкусни от тези в KFC!
470
Източник: За Жената
Научих всичките си приятелки как да правят пилешки бутчета по-вкусни от тези в KFC!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе у дома хрупкави мариновани пилешки бутчета, запечени с ориз. Фантастично ястие, към което ще се пристрастите още след първата хапка.

Тук много интересен е необичайният метод за печене на месото - не върху, а НА самата решетка - т.е. бутчетата се окачат директно на решетката, което дава възможност да се сготвят равномерно от всички страни, все едно сте ги пекли на грил. Месцето, приготвено така, е особено апетитно и крехко. Ето необходимите продукти за Вешани пилешки бутчета :

Вешани пилешки бутчета

Продукти:

  • 9 пилешки бутчета
  • 5 г сладък червен пипер
  • 40 мл соев сос
  • 20 г чесън (2 скилидки)
  • 15 г разтворимо кафе
  • 2 г смлян черен пипер
  • 3 г сол
  • 30 мл зехтин
  • 300 г ориз
  • 700 мл вода
  • 200 г замразен зелен грах
  • 250 мл пилешки бульон
  • 200 мл готварска сметана
  • 3 г куркума

Приготвяне:

Поставете пилешките бутчета върху твърда повърхност. Направете разрези от двете страни с нож.

Поставете бутчетата в купа.

разрези бутчета

Снимка: YouTube

Добавете сладкия червен пипер и разбъркайте с ръце.

бъркани бутчета

Снимка: YouTube

Изсипете соевия сос в отделна купа. Настържете ситно чесъна.

Добавете разтворимо кафе, черен пипер, сол, зехтин и разбъркайте.

Изсипете соса в купата с месото и разбъркайте добре.

сос при месото

Снимка: YouTube

Покрийте купата с фолио и оставете да се маринова за 30 минути.

купа с месо

Снимка: YouTube

След като изтече времето, поставете бутчетата върху твърда повърхност.

Върху тях поставете решетка за фурна и прокарайте по-тясната част на бутчето между решетките (виж снимката).

бутчета на решетка

Снимка: YouTube

Поставете ориза в отделна купа и го покрийте с вода.

Разбъркайте и прецедете ориза през цедка.

Поставете ориза на дъното на тава за печене и добавете граха.

бульон в ориза

Снимка: YouTube

Залейте с пилешкия бульон и сметаната.

Накрая добавете куркумата и разбъркайте всичко добре. Поставете тавата за печене на дъното на фурната.

ориз в сметана

Снимка: YouTube

Закачете решетката с пилешките бедра над тавата за печене и затворете фурната.

бутчета на решетка

Снимка: YouTube

Пече се 40 минути на 180°C.

вешани бутчета на решетка

Снимка: YouTube

Можем да сервираме.

лепкави пилешки бутчета

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

крехко бутче

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft