Научих се вече как да пържа рибата, че да няма човек на масата, който да ми откаже поне 2 парчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Научих се вече как да пържа рибата, че да няма човек на масата, който да ми откаже поне 2 парчета
Научих се вече как да пържа рибата, че да няма човек на масата, който да ми откаже поне 2 парчета
15852
Научих се вече как да пържа рибата, че да няма човек на масата, който да ми откаже поне 2 парчета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не хапвате често рибка време е да промените това нещо! На 100 грама от продукта повече от 18% протеин, съвкупност от много минералите и основни аминокиселини. И това е с деликатен вкус и минимално съдържание на мазнини. О, да, добавете към плюсовете малък брой кости и сравнително достъпна цена.

Днес ще ви предложим една рецепта за пържене на рибка, с която ще заобичте още повече този делиактес! Как да направите това, да изненадате всички и да не се уморите, прочетете по-долу.

 

Съставките

риба по ваш избор 1 кг

яйце 2 бр.

лимон 1 бр.

орехи 50 грама

галета 50 грама

Пшенично брашно 2 супени лъжици

Слънчогледово масло 4 супени лъжици

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Подготовка

Изчистете рибките, премахнете главите, нарежете опашките (те могат да бъдат замразени и по-късно да се използват за направата на бульон). Останалата част нарежете на парчета. Попийте ги с хартиена кърпа.

Лимонът се изстисква върху рибата като добявате и черен пипер, сол на вкус. В малка купа разбийте яйцата с щипка сол.

пържене на риба
Орехи счукайте или сложете в блендър, разбъркайте с галетата. Поставете рибата първо в брашното, след това потопете в яйцата и накрая в ядките и галетата. 

пържене на риба
Запържете рибата в добре загрят тиган със слънчогледово олио. Поставете парчета върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина. 

пържене на риба

На порция пържена рибка сложете няколко чери домати, шепа маслини. Украсете с копър и зеленчуци, допълнете палитрата с нежен сос бешамел . Пожелаваме ви приятен апетит! Моля, споделете рецептата с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft