Трикът на пекаря: Хляб в плик за печене - само смесваш съставките, намачкваш и втасва до небето!
26 Април 2024
3356
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка домакиня трябва да знае този уникален метод за приготвяне на тесто . По тази технология тестото се приготвя лесно, без използването на кухненски робот.
Освен това дори не е нужно да си цапате ръцете, за да омесите гладко тесто. Всичко се случва бързо и лесно само с помощта на обикновен найлонов плик за печене - вижте рецептата за Тесто в плик за печене :
Тесто в плик за печене
Съставки за тестото:
- яйца - 2 бр;
- захар - 6 g;
- сол - 4 g;
- бакпулвер - 10 g;
- суха мая - 10 g;
- разтопено масло - 50 г;
- мляко - 450 ml;
- брашно: 800гр.
Приготвяне:
Всичко, което трябва да направите, е да смесите всички съставки в плик за печене до гладкост - сложете ги вътре, затворете здраво края на плика и после "масажирайте", докато получите гладко тесто.
След като омесите, оставете тестото на топло място за 40 минути, като през това време ще увеличи обема си няколко пъти. Може да се сложи във фурната на 50 градуса за 30 минути, както е в плика.
Извадете готовото тесто от плика и го поставете върху набрашнена маса.
Използвайте втасалото тесто, за да направите тестени изделия с различни пълнежи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари