Сигурно сте чували за най-популярните домашни методи за подхранване на тези градински красавици, розите - с йод и прясно мляко, със сода, дори с дървесна пепел. Днес обаче ще ви разкрием един наистина много интересен и ефикасен метод за торене на розовите храсти, в резултат на което ще избуеят и избухнат от цвят цяло лято!
Как да си приготвим сами тор за подхранване на розите?
За подхранване на това красиво цвете градинарите използват билкова и хлебна закваска.Именно втория от методите избрахме да ви представим днес.
За приготвянето на хлебен тор за рози може да използвате остатъците от стар хляб.
Една четвърт от съд с вместимост 6-10 литра се пълни със стар хляб и след това се долива вода.
Необходимо е от време на време да разбърквате "закваската", за да се случи ферментацията.
Готовата инфузия се разрежда с вода в съотношение 1: 5.
Необходимо е розите да се полеят с разтвора само няколко пъти за сезона.