500 гр. нахут
1 кг свинско месо
3-4 наденички
1 глава лук
2 дафинови листа
1 пръчица канела
2 скилидки чесън
4 домата
3 моркова
3 карамфилчета
щипка сода бикарбонат
букет от зелени подправки
черен пипер
сол
Накиснете нахута за 1 нощ. Изплакнете и сложете да се вари, заедно със зелените подправки, канелата, нарязания лук и чесън, дафиновия лист, карамфилчетата и содата. Варете около 1 час. Сварете месото в подсолена вода за 20 минути. Изплакнете със студена вода и го сложете при нахута и варете още 1 час. Прибавете нарязаните моркови и обелените и нарязани на кубчета домати. Подправете със сол и черен пипер. Изпечете наденичките на скара. Извадете дафиновия лист и карамфилчетата от нахута. Нарежете месото и го сложете върху нахута. Поднесете с изпечените наденички или нарежете и тях и ги добавете към ястието.