Невероятно нежните пълнени патладжани ще се харесат на любителите на оригинални ястия. Голямото количество кайма се комбинира с богатия вкус на патладжана. При желание е лесно да се импровизира с пълнежа, може да бъде всякакъв. Това дава възможност за безкрайни вкусни импровизации. Ястието се приготвя на порции, което означава, че е възможно да се харесат както месоядните, така и любителите на зеленчуци едновременно. Ето рецептата за божествения пълнен патладжан с кайма :
Божествен пълнен патладжан с кайма
Основното нещо е да се въоръжите с точилка в началния етап и да наложите хубаво патладжаните с нея.
Продукти:
3 патладжана
1 глава лук
сладки и люти чушки
няколко скилидки чесън
1 чаша доматен сок
300 г кайма
малко смлян черен пипер
кориандър
зелени подправки н авкус
сол
Приготвяне:
С помощта на точилка внимателно начукайте патладжаните, а след това ги разточете. В резултат на това получавате меки патладжани вместо жилави. В същото време кората им не се уврежда.
Разрежете омекналите патладжани по дължина. Получавате просторни „джобове“ за пълнежа.
Добавете 1 супена лъжица сол към студена вода и накиснете патладжаните там.
Нека преминем към приготвянето на пълнежа. Смелете сладки и люти чушки, лук, чесън, смесете всичко с кайма, сол, черен пипер, добавете зелении на вкус, кориандър и други подправки по желание. Леко изстискайте патладжаните и ги напълнете с овкусената кайма. Ако пълнежът е повече от необходимото, от излишъка оформете кюфтета. Поставете всичко в съд за печене, залейте с доматен сок и пъхнете във фурна, предварително загрята до 180 С, за 40 минути.
Тези патладжани са много вкусни както топли, така и студени.
Да ви е сладко!