Днес ще ви научим как да приготвите цяло пиле , така че да си оближете пръстите! Става ммммм...., просто фантазия! Определено е най-вкусното пиле , което сте опитвали! Рецептата е лесна, а ето и необходимите продукти за най-вкусното пилешко :
Най-вкусното пиле
Продукти:
1 цяло пиле (около 1,5 кг)
3 с.л. заквасена сметана
сол, червен пипер, сушен чесън, къри, провансалски билки - по 1 ч.л.
кетчуп - 1 супена лъжица
За соса:
1/2 връзка кориандър
4-5 скилидки чесън
3 с.л.
сол, черен пипер на вкус
80 мл вода
За пържене:
3 с.л. растително масло
Приготвяне:
Отрежете излишната мазнина от пилето и разрежете наполовина през гръдната кост.
След това обърнете птицата с гръбнака надолу, като леко натискате костите, за да ги счупите. „Начукайте“ пилето с точилка в буквалния смисъл на думата.
Смесете заквасена сметана, сол, червен пипер, сушен чесън, къри, провансалски билки. Добавете кетчуп.
Разпределете добре сместа върху пилето от двете страни. Оставете за 1 час да се маринова на студено.
Пригответе соса: нарежете кориандър, чесън, добавете доматено пюре и разбъркайте. Налейте вода, сол и черен пипер. сосът е готов.
Изсипете растително масло в тигана, загрейте хубаво. Пържете маринованото пиле от всяка страна по 3-4 минути, като сложите и капак.
Прехвърлете пилето върху покрита с фолио тава за печене. Поставете на 200 градуса за 40 минути.
Поднесете готовото пиле със соса.
Да ви е сладко!
Ето и подробно видео към рецептата: