Начупих 1 шоколад на парчета и го пъхнах в пликче, после го сложих в чашата и ако знаете какво си спретнах, чудесия пълна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Начупих 1 шоколад на парчета и го пъхнах в пликче, после го сложих в чашата и ако знаете какво си спретнах, чудесия пълна
Начупих 1 шоколад на парчета и го пъхнах в пликче, после го сложих в чашата и ако знаете какво си...
4847
Начупих 1 шоколад на парчета и го пъхнах в пликче, после го сложих в чашата и ако знаете какво си спретнах, чудесия пълна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме течен шоколад, а и доста често се налага да го използваме при заливки на торти и сладкиши. Той се използва като съставка в тестото или пълнеж, както и за украса на готовите сладкарски изделия. Има няколко начина да се стопи шоколад, за които писахме по-рано .

рецепта за течен шоколад

В повечето случаи тази процедура не е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Шоколадът може да загори. След това продуктът се срива и в него се появяват бучки. ...

Но опитните готвачи знаят един трик, как бързо да разтопят шоколад, без да го развалят. Опитайте, дори не е нужно да миете чинии след това!

 

Как да разтопим шоколад

Както виждате, методът е наистина много прост. Не са необходими инструкции за водна баня, липсват мръсни чинии. И, много важно, шоколадът не се прегрява, когато се стопи.

рецепта за течен шоколад

Ако не можете да използвате цялата шоколадова маса по едно и също време, можете да я оставите в пликчето, просто го увийте добре. Ако е необходимо, продуктът може да се нагрее отново.

Вземете шоколадът и го разчупете на плочки на малки парченца приблизително със същия размер.

рецепта за течен шоколад

Поставете шоколадът в торбичка за еднократна употреба (или здрава торба). Изберете подходящ контейнер - торбата трябва да влезе цялата Това може да бъде стъклен буркан или висока чаша. Напълнете контейнера с вода, загрята до 50-60 градуса.

рецепта за течен шоколад

Потопете пличкето с шоколадът в горещата вода. Вържете горната част на торбичката и я поставете така, че да не се излее

рецепта за течен шоколад

За да се стопи шоколадът, това ще отнеме 5-10 минути. От време на време можете да извадите чантата от водата и да я разклатите леко.

рецепта за течен шоколад

Когато шоколадът се превърне в хомогенна маса, извадете торбичката от водата и я забършете с кухненска кърпа. Внимателно отрежете чучура на чантата: ако планирате да излеете шоколад (например в тесто или на торта), направете дупка с диаметър 1-1,5 см, а ако искате да украсите директно използвайте като шприц, ще са достатъчни няколко милиметра.

рецепта за течен шоколад

Знаейки този трик, лесно можете да се справите с абсолютно всякакъв вид шоколад . 

Споделете с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft