В новите готварски книги все повече се обръща внимание на красивата картина и уникалността на ястието. Само малко хора наистина готвят по такива рецепти. Продуктите в тях са най-често скъпи, а процесът на готвене изисква определени умения, техника и време. Старите книги са друг въпрос. Там рецептите са прости и достъпни. Като закуска от яйца и хляб .
Прилича на печени яйца на фурна . Резенчета бял хляб придават ситост на ястието. Разбира се, закуската ще бъде твърде калорична за хората, които се хранят на диета. Но понякога можете да си позволите такава слабост. Защото наистина е безумно вкусно. И то много бързо!
Съставки
Яйце 4бр
питка или хляб 150 гр
кашкавал 50 гр
Масло 50 гр
прясно мляко 2 с.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подправки на вкус
Подготовка
Вземете висок съд и намажете с масло или олио. НаКЪСАЙТЕ питката или филията на малки кубчета и сложете в съд, посолете и добавете половината масло.
Настържете кашкавалът на едро ренде и поставете върху хляба. Направете четири вдлъбнатини и изсипете яйце във всяка.
Добавете сол, черен пипер и останалото масло. Залейте с мляко.
Загрейте фурната до 200 градуса и печете яйцата за 10-15 минути. Поръсете с накълцани билки и сервирайте горещо.
А богата закуска е чудесно начало на деня ви. Заедно с яйцата, можете да добавите и малко месо към формата, като пушено пилешко филе или шунка.