Лимони – цитрусови плодове, богати на витамини и минерали като калций, фосфор, магнезий, желязо, калий, протеин, рибофлавин, фолиева киселина, витамин А, С, В6 и Е. Известно е, че лимоните съдържат мощни антиоксиданти, които помагат да бъдат освободени радикалите, отговорни за много здравословни проблеми, включително рак и тумори.
Въпреки това, повечето хора не осъзнават, че голяма част от антиоксидантите, витамините и минералите са концентрирани в кората на лимоните, а в самия плод.
Замразени лимони.
За да получите най-доброто от лимоните, трябва да ги замразите.
Това ще им позволи по-добре да запазят хранителните си вещества. Имайте предвид, че трябва да измиете лимоните добре, преди да ги замразите, и да ги използвате, след като са напълно замразени.
Използване на замразените лимони.
След замразяване извадете лимоните от хладилника и ги нарежете на половина. Използвайте ренде и ги настържете. Така нарязаните резени лимони трябва да се добавят към храната, например: към тестени изделия, салати, кисело мляко и супи. Замразеният лимон ще подобри вкуса на ястията и ще им придаде приятен аромат.
Можете да добавите и замразените резени лимон във вашия домашен сладолед, плодов и зеленчуков сок, чай или пюре. Ако обичате печива, добавете замразените лимонови резенчета в блата на любимите си торти, в домашния хляб или кифлички, за да подобрите вкуса им.
Консумирайте повече от един лимон на ден. Когато правите това редовно, здравето ви ще се подобри драстично.