Ако все още считате банановите чипсове от магазина за диетичен продукт, ние имаме лоши новини за вас. Те са също толкова полезни като лъжица свинска мас или корнфлейкс. Как да направим бананови чипсове не само вкусни, но и полезни? Пригответе си ги сами!
Защо домашно приготвените бананови чипсове са по-добри от закупените? Става дума само за обработката им. Този от магазина се пържи в мазнина, поради което се губят витамините. Но домашно приготвените изпечени във фурна - запазват фибрите си, които са най- полезните за стомаха . Такива сладкиши могат безопасно да се дават на деца и дори да се консумират по време на диета . Въпреки това, на малки порции - 100 г от този деликатес съдържа повече от 300 ккал.
съставки
банан 1 брой
Зехтин 1 супена лъжица
сол на вкус
подготовка
Бананите се обелват и нарязват на тънки филийки с дебелина 0,5 cm.
Покрийте тавичката с лист за печене и поставете парчетата. Поръсете с олио (за предпочитане е зехтин) и леко подсушете.
Загрейте фурната до 180 градуса. Печете бананите за 15-20 минути.
Готова е вкусната и здравословна закуска. Ние не препоръчваме преяждането с бананов чипс - всичко е добро, когато е балансирано консумирано. Балансът е ключът към успеха във всичко. Ако ви харесва рецептата за здравословни бананови чипсове, кажете на приятелите си за това. Приятен апетит!