Не ви трябва фурна! Най-бързата и вкусна пица се прави на тиган - с хрупкава препечена коричка,...
24 Февруари 2018
1147640
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Италианската пица - кой ли може да ѝ устои? Най-хубава е приготвена вкъщи, но лятото не е особено подходящо - едва ли на някой му се седи дълго край фурната в жегите.
Е, днешното предложение е наистина бързо - не чакате фурната да загрява и не се потите край нея. Освен това не ви трябва и мая - следователно няма да чакате тестото да втаса дълго!
Прочетете и споделете!
Продукти:
4 с.л.
сметана
4 с.л. майонеза
2 яйца
9 с.л. брашно
3 с.л. доматен сос
100 гр. гъби
150 гр. шунка
150 гр. кашкавал
150 гр. Моцарела
Приготвяне:
- Смесете заквасена сметана, майонезата, яйцата и брашното.
- Полученото тестото изсипете в загретия тиган. Когато основата леко покафенее, внимателно я обърнете и намажете със соса.
- Нарежете гъбите на филийки, шунката - на ленти, кашкавала настържете, а Моцарелата нарежете на тънки парчета.
- Подредете плънката на слоеве - шунка, гъби, кашкавал, моцарела. Покрийте тигана и печете, докато сиренето се разтопи.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари