Не вярвах, докато не опитах: По-сочна от реване, по-сладка от мед! Целият номер е в дупките:
28 Юли 2017
21960
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Произходът на тортата "Три млека" е малко неясен. Някои твърдят, че идеята принадлежи на готвач от Никарагуа. Други са склонни да вярват, че нейната родина е слънчево Мексико. С една дума, този вкусен десерт е изобретен в една от страните от Латинска Америка. Местните често заместват кондензираното мляко с кокосово мляко или приготвят заливка от коняк и ром.
Наистина е много вкусна торта . Всички сладкоежци ще я оценят.
Приготвянето й е лесно. Ето как става:
Съставки:
5 яйца
200 гр. захар
160 гр. брашно
щипка ванилия
20 гр. масло
200 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка )
400 мл прясно мляко
275 мл течна сметана
2 с.л. пудра захар
3 с.л. кондензирано мляко
Приготвяне:
- Вземете 4 яйца и ги разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с половината от количеството захар, докато образуват стабилни върхове.
- В отделна купа разбийте 4 жълтъка, 1 яйце и втората част от захарта до почти бяла на цвят маса.
- Пресейте брашното и го добавете към разбитите жълтъци. Разбъркайте добре всички съставки и добавете ванилията.
- Сега изсипете разбитите белтъци в готовото тестото. Разбъркайте внимателно цялата маса отгоре надолу.
- Загрейте фурната на 180 ° С
- Вземете по-дълба форма, в която ще бъде възможно да оставите тортата да се накисне хубаво. Намазнете дъното и стените с масло. Изсипете вътре тестото.
- Пъхнете формата в загрятата фурна и изпечете до готовност.
- Заемете се с приготвянето на сместа от 3 вида мляко. Разбъркайте в купа кондензираното карамелизирано мляко, свареното прясно мляко и 200 мл сметана с 33% съдържание на мазнини с помощта на миксер. За да се смеси кондензираното мляко добре с другите съставки, по-добре е предварително леко да го загреете. Ще получите около 800 мл вкусен крем.
- Сега с миксер разбийте 3 супени лъжици кондензирано мляко, 75 мл сметана с 20%-тна масленост и пудра захар в отделна купа.
- Извадете блата от фурната, набодете го хубаво с вилица или дървена пръчица и го залейте хубаво с млечната смес. Направете го постепенно, така че да се покрие равномерно цялата площ и блатът хубаво да се накисне.
- Намажете глазурата със сметана върху напоения блат. Покрийте формата с фолио и я пъхнете в хладилника за една нощ.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари