Не вярвах, докато не опитах: По-сочна от реване, по-сладка от мед! Целият номер е в дупките:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не вярвах, докато не опитах: По-сочна от реване, по-сладка от мед! Целият номер е в дупките:
Не вярвах, докато не опитах: По-сочна от реване, по-сладка от мед! Целият номер е в дупките:
21960
Не вярвах, докато не опитах: По-сочна от реване, по-сладка от мед! Целият номер е в дупките:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Произходът на тортата  "Три млека"  е малко неясен. Някои твърдят, че идеята принадлежи на готвач от Никарагуа. Други са склонни да вярват, че нейната родина е слънчево Мексико. С една дума, този вкусен десерт е изобретен в една от страните от Латинска Америка. Местните често заместват кондензираното мляко с кокосово мляко или приготвят заливка от коняк и ром.

Наистина е  много вкусна торта . Всички сладкоежци ще я оценят.

Приготвянето й е лесно. Ето как става:

Съставки:

5 яйца

200 гр. захар

160 гр. брашно

щипка ванилия

20 гр. масло

200 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка )

400 мл прясно мляко

275 мл течна сметана

2 с.л. пудра захар

3 с.л. кондензирано мляко

Приготвяне:

  1. Вземете 4 яйца и ги разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците с половината от количеството захар, докато образуват стабилни върхове.
  2. В отделна купа разбийте 4 жълтъка, 1 яйце и втората част от захарта до почти бяла на цвят маса.
  3. Пресейте брашното и го добавете към разбитите жълтъци. Разбъркайте добре всички съставки и добавете ванилията.
  4. Сега изсипете разбитите белтъци в готовото тестото. Разбъркайте внимателно цялата маса отгоре надолу.
  5. Загрейте фурната на 180 ° С
  6. Вземете по-дълба форма, в която ще бъде възможно да оставите тортата да се накисне хубаво. Намазнете дъното и стените с масло. Изсипете вътре тестото.
  7. Пъхнете формата в загрятата фурна и изпечете до готовност.
  8. Заемете се с приготвянето на сместа от 3 вида мляко. Разбъркайте в купа кондензираното карамелизирано мляко, свареното прясно мляко и 200 мл сметана с 33% съдържание на мазнини с помощта на миксер. За да се смеси кондензираното мляко добре с другите съставки, по-добре е предварително леко да го загреете. Ще получите около 800 мл вкусен крем.
  9. Сега с миксер разбийте 3 супени лъжици кондензирано мляко, 75 мл сметана с 20%-тна масленост и пудра захар в отделна купа.
  10. Извадете блата от фурната, набодете го хубаво с вилица или дървена пръчица и го залейте хубаво с млечната смес. Направете го постепенно, така че да се покрие равномерно цялата площ и блатът хубаво да се накисне.
  11. Намажете глазурата със сметана върху напоения блат. Покрийте формата с фолио и я пъхнете в хладилника за една нощ.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft