Не го чакам да втасва с месеци - 2 дни в хладилника, и е готово! Хрупкаво и леко пикантно - точно както го обичаме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не го чакам да втасва с месеци - 2 дни в хладилника, и е готово! Хрупкаво и леко пикантно - точно както го обичаме!
Не го чакам да втасва с месеци - 2 дни в хладилника, и е готово! Хрупкаво и леко пикантно - точно...
1096832
Не го чакам да втасва с месеци - 2 дни в хладилника, и е готово! Хрупкаво и леко пикантно - точно както го обичаме!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешната рецепта е бърза и е истински подарък за всички любители на киселото зеле. Получава се хрупкаво, леко пикантно, а най-хубавото е, че не го чакате да втасва дълго.

Продукти:

2 зелки

1 литър вода

2 глави червено цвекло

250 мл ябълков оцет

200 гр.

захар

2 люти чушки

2 глави чесън

150 мл олио

2 с.л. сол 

Приготвяне:

  1. Обелете дебелите листа на зелето, махнете твърдия връх и дръжката. Разделете главата на 6-8 парчета, в зависимост от размера.
  2. Цвеклото нарежете на полумесеци, чесъна - на филийки, а почистените люти чушки - на кръгчета.
  3. Всички съставки сложете в тенджера, като редувате слоевете: зеле, цвекло, чесън, люти чушки. Последният слой да бъде от цвекло.
  4. Смесете водата с олиото, добавете сол, захар и сложете да кипне. След това добавете оцета и охладете течността. Излейте маринатата върху зеленчуците, покрийка с широка чиния и отгоре сложете тежест от 1-2 кг.
  5. Зелето трябва да престои в продължение на 2-3 дни на стайна температура, след което махнете тежестта и поставете съда със зелето, покрито с чинията, за един ден в хладилника. След това може да го хапвате!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft