Не го чакам да втасва с месеци - 2 дни в хладилника, и е готово! Хрупкаво и леко пикантно - точно...
16 Септември 2016
1096832
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днешната рецепта е бърза и е истински подарък за всички любители на киселото зеле. Получава се хрупкаво, леко пикантно, а най-хубавото е, че не го чакате да втасва дълго.
Продукти:
2 зелки
1 литър вода
2 глави червено цвекло
250 мл ябълков оцет
200 гр.
захар
2 глави чесън
150 мл олио
2 с.л. сол
Приготвяне:
- Обелете дебелите листа на зелето, махнете твърдия връх и дръжката. Разделете главата на 6-8 парчета, в зависимост от размера.
- Цвеклото нарежете на полумесеци, чесъна - на филийки, а почистените люти чушки - на кръгчета.
- Всички съставки сложете в тенджера, като редувате слоевете: зеле, цвекло, чесън, люти чушки. Последният слой да бъде от цвекло.
- Смесете водата с олиото, добавете сол, захар и сложете да кипне. След това добавете оцета и охладете течността. Излейте маринатата върху зеленчуците, покрийка с широка чиния и отгоре сложете тежест от 1-2 кг.
- Зелето трябва да престои в продължение на 2-3 дни на стайна температура, след което махнете тежестта и поставете съда със зелето, покрито с чинията, за един ден в хладилника. След това може да го хапвате!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари