Не е нужно да отидеш чак да Испания, за да си опитал от ароматната им кухня! Рецепта за паеля!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не е нужно да отидеш чак да Испания, за да си опитал от ароматната им кухня! Рецепта за паеля!
Не е нужно да отидеш чак да Испания, за да си опитал от ароматната им кухня! Рецепта за паеля!
14276
Не е нужно да отидеш чак да Испания, за да си опитал от ароматната им кухня! Рецепта за паеля!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

30 грама масло
1 глава стар лук
500 грама пилешко месо от бутчета
1 чаена чаша и половина бланширан ориз
5 чаени чаши пилешки бульон
3 скилидки чесън
300 грама наденички чоризо
2 червени чушки
50 грама замразен или сварен грах
1/2 чаена лъжичка шафран
сол, черен пипер на вкус
2 меки домата
пресен магданоз
лимон за украса
50 милилитра бяло вино

Начин на приготвяне:

Пригответе тиган с капак, сгорещете маслото и запържете пилешкото месо и наденичките. Прибавете нарязани ситно чесън и лук, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и шафран.
Почистете чушките и заедно с доматите ги нарежете ситно.

Добавете към сместа граха и задушете за 5 минути. Накрая сипете ориза, бульона, виното и варете на тих огън докато течността се редуцира.
Подправете ястието с лимонов сок и пресен магданоз. Разсипете и се насладете на вкуса!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft