Домашен ликьор- започнах да си пия всяка вечер по 1 чашка, удивително върви със сериала вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен ликьор- започнах да си пия всяка вечер по 1 чашка, удивително върви със сериала вечер
Домашен ликьор- започнах да си пия всяка вечер по 1 чашка, удивително върви със сериала вечер
10206
Домашен ликьор- започнах да си пия всяка вечер по 1 чашка, удивително върви със сериала вечер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ликьорът е гъста течност, изобретена от холандците през 17 век. Изразителен сладко-кремообразен яйчен вкус и кремообразна консистенция гарантираха популярността на напитката. Много компании произвеждат алкохол под това име и са доста скъпички.

Няма бариери за квалифициран готвач, елитната напитка може да се приготви у дома! Автентичната рецепта използва гроздова ракия, жълтъци, мляко и мед. Рецептата за нашия домашен яйчен ликьор не отива далеч от оригинала. Ракията може да бъде заменена с коняк, но не препоръчваме да използвате водка или разреден алкохол.

Обърнете внимание на свежестта на яйцата : рецептата предвижда топлинна обработка, но наистина достоен продукт с деликатен вкус ще дойде само от висококачествени съставки.

 

Съставки

Яйчен жълтък 8 бр.

захар 240 g

прясно мляко 400 мл

ракия 500 мл

 

подготовка

Кипнете млякото, свалете от котлона, оставете настрана. Отделете жълтъците от белтъците, добавете захарта. Поставете купата с жълтъците на водна баня. Разбийте непрекъснато, за да доведете сместа до кремообразна консистенция. В същото време водата не трябва да кипи интензивно и купата не трябва да докосва повърхността ѝ.

Без да спирате да бъркате, изсипете топло мляко в жълтъците на тънка струя, затоплете още 30 секунди, отстранете от котлона, охладете до стайна температура.

Изсипете ракията, разбъркайте добре сместа, изсипете в стерилизирани контейнери и изпратете в хладилника за отлежаване 

След 3-4 дни вземете проба и ще бъдете напълно доволни от резултата! Ликьорът е добър както като самостоятелна напитка, така и като допълнение към кафе или плодови салати. Също така, вместо мед или сладко, те могат да се заливат с палачинки , освен ако, разбира се, не планирате да ги сервирате на деца. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft