Не е само мляко: Ето какво се слага в сутляша, за да е мек като коприна и невероятно нежен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не е само мляко: Ето какво се слага в сутляша, за да е мек като коприна и невероятно нежен
Не е само мляко: Ето какво се слага в сутляша, за да е мек като коприна и невероятно нежен
39392
Не е само мляко: Ето какво се слага в сутляша, за да е мек като коприна и невероятно нежен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено приготвяме този турски десерт с ориз, който първо се сварява в малко вода, след това се добавя млякото и накрая се добавя захарта, когато оризът е напълно омекнал. Но тази рецепта е нещо специално. Днес ще ви издадем тайната на перфектния сутляш - ето как ще стане кремообразен и мек като коприна! Тайната е в използването на един обичаен продукт от магазина:

Перфектната рецепта за сутляш

Необходими продукти:

  • 6 чаши (от 200 мл) вода
  • 2 чаши ориз
  • 3 чаши прясно мляко
  • 15 супени лъжици захар
  • 2 пак.ванилова захар
  • 1 ванилов пудинг с варене
  • канела за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

Сложете водата на огъня да заври, добавете ориза и бъркайте да не загори. Когато е почти готов, добавете млякото, захарта и ваниловата захар. Преди края се сваля малко от котлона, когато е още рядък, и се добавя пудингът, предварително размит с малко мляко.

Връщаме за кратко на огъня, за да "клокне" отново и готово...

Горещият сутляш се слага в мокри чинии, а отгоре се поръсва с канела по желание. Може да се сложат и стафиди, има ги в оригиналната рецепта, но аз не ги слагам.

перфектният сутляш

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft