Не знам дали е най-добрият начин, но вече правя картофките само така! Стават божествени, а за сосчето вкъщи се избиваме!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не знам дали е най-добрият начин, но вече правя картофките само така! Стават божествени, а за сосчето вкъщи се избиваме!
Не знам дали е най-добрият начин, но вече правя картофките само така! Стават божествени, а за...
1275847
Не знам дали е най-добрият начин, но вече правя картофките само така! Стават божествени, а за сосчето вкъщи се избиваме!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ще си кажете - какво пък толкова, картофи може да сготви всеки. Но тази рецепта за картофи, печени в плик , е по-специална - пъхаш всичко в плика, затваряш и печеш.

Ароматът е невероятен, а сосчето - пръстите да си оближеш! 

Продукти:

1 кг картофи

3 скилидки чесън

3 с.л. олио

1 връзка зелени подправки

1 щипка куркума

сол на вкус

по 1 щипка черен пипер , червен пипер и мащерка

Приготвяне:

  1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на по-големи парчета. Направете няколко дупки във всеки с клечка за зъби.
  2. Смесете олиото, смачкания през преса чесън, нарязаните билки, сол на вкус и подправките.
  3. Изсипете соса в картофите, разбъркайте добре и поставете всичко в плик за печене.
  4. Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите 50-60 минути. Готовността проверете с нож, като пробиете директно през плика.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft