

Мойте Рецепти
7-8 готови кори за баница
500 гр. пилешко месо
1/2 патладжан
1 тиквичка
1 чушка
1/2 глава лук
1 домат
На вкус: сол, черен пипер, мащерка и червен пипер
50 мл олио
За сос Бешамел:
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици брашно
50-60 гр. масло
На вкус: сол, смлян бял или черен пипер
Допълнително: 150 гр. кашкавал
1. Зеленчуците и месото се нарязват на парченца.
2. В тиган на огъня се поставя олиото. След като се загрее, се поставя месото, запържва се и се добавя лукът.
3. В тигана се прибавят и останалите зеленчуци, и също се запържват.
4. Добавят се подправките.
5. Една кора се поставя върху по-голямо глинено гювече (или друг огнеупорен объл съд) и се пълни със съставките за плънката.
6. Всичко се завива хубаво в кората и се поставя в тавичка, така че сгънатите краища на кората да са отдолу.
7. Готовият "кебап" се намазва със соса Бешамел.
8. Връща се във фурната и преди края на печенето се поръсва с настърган кашкавал.
За бешамел
1. В касерола се слага маслото да се разтопи, се добавя брашното и се пропржува.
2. Добавят се млякото и подправките.
3. Ври до сгъстяване.