Опитвали ли сте някога палачинкова торта ? Не, не солена, а истинска - с крем, ядки и невероятна глазура? Днес имаме нещо наистина специално за всички любители на сладкото. Палачинкова торта Фантазия - съчетанието от бананови палачинки, нежен млечен крем и заливка с орехи и карамел я прави истинско неустоимо изкушение.
Палачинкова торта Фантазия
Продукти:
За банановите палачинки:
4 с.л.масло
1 голям добре узрял банан (около 170 г, или 1/2 ч.чаша пюре)
235 мл прясно мляко
95 гр.брашно
4 яйца
2 с.л.кафява захар
1/2 ч.л.ванилия
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.канела
1/2 ч.л.индийско орехче
щипка смлян карамфил
За крема:
225 гр.крема сирене
345 гр.обикновено кисело мляко
65 гр.захар
1/2 ч.л.ванилия
За глазурата:
120 мл сладкарска сметана
50 гр.кафява захар
15 гр.масло
50 гр.нарязани орехи
1/2 ч.л.ванилия
сол на вкус
Приготвяне:
В блендер разбийте банана до пюре. Добавете маслото и останалите съставки за палачинките. Разбийте отново до получаването на гладка смес. Прехвърлете тестото в купа - трябва да е с достатъчно течна консистенция. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника поне за час.
За крема: Разбийте крема-сиренето до пухкава маса. Постепенно добавете киселото мляко, захарта и ванилията. Разбийте пак до хомогенен крем.
Започнете сглобяването на тортата: Намажете палачинките с крема и ги подредете една върху друга. Заделете малко от крема, за отгоре и отстрани. За глазурата използвайте ръчен миксер. Разбийте сметаната с кафявата захар и маслото в тенджера на средна скорост. Поставете на котлона и изчакайте сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за около 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете ванилия, сол и нарязаните ядки.
Залейте тортата веднага с горещата глазура.
Сега идва най-трудният момент - да я изчакате достатъчно, за да се охлади и да поеме от всички вкусове!