Едно средно домакинство изхвърля около 25% от храната и напитките, които купува. Не бъдете сред тях ...
С помощта на тези кухненски трикове освен, че ще се "отървете" от изхвърлянето на храната, но и ще спестите от бюджета:
1. Марулата ще издържи по-дълго, ако я сложите в голяма хартиена торба, преди да я поставите в хладилника.
2. Преди да поставите в хладилник, яйцата намажете с олио. Олиото ще ги държи пресни допълнително 3-4 седмици.
3. За да запазите тортата свежа и прясна, поставете парче хляб на частта, където е отрязано парче и чак след това поставете в хладилник. Хлябът ще стане сух, но затова пък тортата ще остане перфектна.
4. Ако за някоя рецепта ви е необходимо много малко лимонов сок, просто вкарайте клечка за зъби изцедете колкото ви е необходимо, а дупката покрийте с парче тиксо и го поставете обратно в хладилника.
5. В никакъв случай не трябва да изхвърляйте опаковката на сиренето, а в него да го съхранявате.
6. В използваният буркан от майонеза добавете малко ябълков оцет и ще получите чудесен дресинг за салата.
7. Пресни боровинки измийте във вода, в която предварително сте сложили оцет, за да предотвратите появата на мухъл.
8. Лукът съхранявайте в хартиени торби с дупчици, защото само по този начин може да остане свеж дори до 2 месеца.
9. Половинка от авокадо съхранявайте заедно с лук, защото лука ще запази свежестта му за по-дълго от обикновеното.
10. Ябълки и картофите съхранявайте заедно, защото ябълката ще попречи на картофите да покълнат.
11. В изяденият буркан от шоколадов крем добавете топло мляко и разклатете, ще получите мигновен горещ шоколад.
12.
13. Увийте целината във фолио и ще изкара до 1 месец (същото важи и за броколи).
14. Навийте върха на бананите във фолио и ще продължи 3-5 дни по-дълго от обичайното.
15. Превърнете старото мляко в нов продукт: Ако млякото му изтече срока, намерете някой от многобройните рецепти в интернет и го превърнете в сирене.
16. Направете ледените кубчета от билки за подправки: пресни билки бързо се развалят, затова ги нарежете, смесете ги с масло и зехтин и този микс поставете във формичката за кубчета лед и замръзете.
17. Остатъка от кафето изсипвайте в саксийте
18. Върнете вкуса на дълго стоялите в шкафа бисквити като ги поставите за 30 секунди в микровълнова фурна.
19. Пицата загрейте в тиган, защото така ще се затопли и маслото от кората и тя отново ще бъде хрупкава.