След като изядете вашите великденски яйца , не е нужно да изхвърляте черупките. Има начин да ги използвате, особено ако домът, терасата или градината ви са обогатени с цветя и растения.
Яйчената черупка е истинско богатство от хранителни вещества , особено калций, което я прави отличен естествен тор.
Ако имате градина, вашите домати и чушки ще се радват особено на калция от черупките на яйцата, но други растения и цветя също ще се възползват от тази добавка.
Всичко, което трябва да направите, е да натрошите черупката и да поставите две-три лъжици в саксията, тоест в почвата около растението, ако сте го засадили навън.
Можете също така да поставите черупки от яйца във вода.
Например за 12 до 18 яйца са ви необходими около 18 литра вода, тоест една черупка за един литър вода. Оставете люспите във водата за около седмица преди да полеете растенията, за да отделят хранителни вещества във водата.