Не минава празник без него: уникалното ми пиленце по гръцки! Режеш, киснеш, а после то се готви...
6 Декември 2016
188611
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пиле - едва ли мислите, че може да ви изненадаме с нещо! Но днес имаме нещо по-специално: мариновано сочно пиле по гръцки .
Потомците на Омир знаят много за готвенето! Маринатата е на базата на кисело мляко , сок от лимон и билки - тя прави обичайните пилешки бутчета истински деликатес . Между другото, бутчетата могат да бъдат заменени и с друга част на пилето.
Пилешки бутчета, печени на фурна по гръцки
СЪСТАВКИ:
- 1 чаша нискомаслено кисело мляко или гъст айрян
- 2 кг пилешки бутчета ( гърди , крилца )
- 2 супени лъжици зехтин
- 0.5 ч.л. сух риган
- сол , смлян черен пипер на вкус
- 2-4 скилидки чесън
- 2 супени лъжици лимонов сок
- лимонова кора
- малка връзка пресен магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
- Пригответе гръцката марината за пилешкото . Смесете зехтина с киселото мляко, добавете счукан чесън, черен пипер, сол, риган, лимонов сок и лимоновите кори. Разбъркайте, добавете ситно нарязан магданоз.
- В закопчаващ се плик сложете бутчетата и изсипете маринатата. Затворете плътно и масажирайте месото, така че всяка част да е напоена с марината. Оставете плика в хладилника за няколко часа, за предпочитане през нощта.
- Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете месото с маринатата в огнеупорен съд, покрийте с фолио и печете 30 минути, след това махнете фолиото и допечете до красива златисто-кафява коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари