Обикновено в рецептите за торта присъстват най-малко 10 продукта, отделно имаме и 5-6 съставки за крема, да не говорим за глазурата! Е, ние опростихме нещата и ги сведохме до... три чаши! Точно така, достатъчно е да запомните това, за да си приготвите истинска сочна и много вкусна домашна торта, която надминава по качества някои от популярните десерти.
Ако не вярвайте, следвайте стъпка по стъпка рецептата за Домашна торта Три чаши по-долу:
Домашна торта Три чаши
Продукти:
- 3 яйца;
- 1 чаша захар;
- 1 чаша брашно;
- 1 чаша кисело мляко (или смес от кисело и прясно);
- 1 чаена лъжичка сода.
За крема:
- За него купете 200 грама масло и консерва варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта с тел до светла и пухкава смес.
Изсипете киселото мляко и добавете брашно. Продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес без бучки.
Добавете содата последна, за да не приключи реакцията й с киселото мляко твърде рано.
Изсипете тестото във форма и печете около 35 минути. Боцнете блата с клечка за зъби и ако по нея остане тесто, то е необходимо го оставете във фурната. Ако горната част се зачерви, можете да покриете формата с фолио.
Когато блатът се охлади, го разрежете на две (или три).
Разбийте маслото, докато стане пухкаво и след това добавете кондензирано мляко лъжица по лъжица, като продължавате да разбивате.
Съединете блатовете на тортата с крем и украсете по желание - например с остатъците от крема и трохи от блата.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Вместо варено кондензирано мляко може да използвате обикновено, подсладено - така ще имате по-сметанов, а не наситено карамелен вкус. Цветът на самия крем също ще е доста по-светъл:
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!