Не мислех, че с толкова малко продукти ще стане толкова богата торта! Торта ТРИ ЧАШИ - върхът на домашните сладкиши:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не мислех, че с толкова малко продукти ще стане толкова богата торта! Торта ТРИ ЧАШИ - върхът на домашните сладкиши:
Не мислех, че с толкова малко продукти ще стане толкова богата торта! Торта ТРИ ЧАШИ - върхът на...
4792
Източник: blitz.bg
Не мислех, че с толкова малко продукти ще стане толкова богата торта! Торта ТРИ ЧАШИ - върхът на домашните сладкиши:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено в рецептите за торта присъстват най-малко 10 продукта, отделно имаме и 5-6 съставки за крема, да не говорим за глазурата! Е, ние опростихме нещата и ги сведохме до... три чаши! Точно така, достатъчно е да запомните това, за да си приготвите истинска сочна и много вкусна домашна торта, която надминава по качества някои от популярните десерти.

Най-хубавото е, че дори няма да включвате миксер, за да разбиете съставките за тестото, а кремът е от лесен по-лесен, но вкусът му е плътен и великолепен.

Ако не вярвайте, следвайте стъпка по стъпка рецептата за Домашна торта Три чаши по-долу:

Домашна торта Три чаши

Продукти:

  • 3 яйца;
  • 1 чаша захар;
  • 1 чаша брашно;
  • 1 чаша кисело мляко (или смес от кисело и прясно);
  • 1 чаена лъжичка сода.

За крема:

  • За него купете 200 грама масло и консерва варено кондензирано мляко.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Разбийте яйцата и захарта с тел до светла и пухкава смес. 

Изсипете киселото мляко и добавете брашно. Продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес без бучки. 

Добавете содата последна, за да не приключи реакцията й с киселото мляко твърде рано.

Изсипете тестото във форма и печете около 35 минути. Боцнете блата с клечка за зъби и ако по нея остане тесто, то е необходимо го оставете във фурната. Ако горната част се зачерви, можете да покриете формата с фолио.

Когато блатът се охлади, го разрежете на две (или три). 

Разбийте маслото, докато стане пухкаво и след това добавете кондензирано мляко лъжица по лъжица, като продължавате да разбивате. 

Съединете блатовете на тортата с крем и украсете по желание - например с остатъците от крема и трохи от блата.

торта Три чаши

Снимка: Pinterest

торта Три чаши с крем

Снимка: Pinterest

Вместо варено кондензирано мляко може да използвате обикновено, подсладено - така ще имате по-сметанов, а не наситено карамелен вкус. Цветът на самия крем също ще е доста по-светъл:

торта три чаши

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft