Споделяме рецепта за необичаен протеинов хляб , който ще замени обяда ви.
Социалните мрежи са завладени от нова тенденция - хляб от пилешка кайма . Потребителите пишат, че е лесен за приготвяне и много питателен, защото има две основни съставки, богати на протеини - яйца и пиле:
„Текстурата му е пухкава, точно като истински хляб – дори съпругът ми е съгласен. Много е лек и ефирен”, пише авторът на рецептата.
Този хляб също добавя разнообразие към кето диетата, палео диетата и протеиновата диета. Е, нека започнем да готвим!
Хляб от пилешка кайма и яйца
Нула калории и максимална енергия
- 6 яйца
- 1 ч.л. сода за хляб
- 450 гр.
Приготвяне:
Пилешката кайма се запържва за 7 минути с малко зехтин. Смиламе каймата в блендер до пюре, след което добавяме содата и яйцата, отново разбъркваме в блендер.
Поставете хартия за печене в тава за хляб. Изсипете тестото в нея, печете 1 час 20 минути на 175 градуса.
Да ви е сладко!