Не мога да реша кое е по-вкусно - патладжаните ли, плънката ли! Затова просто не спирам да ги ям - страшна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не мога да реша кое е по-вкусно - патладжаните ли, плънката ли! Затова просто не спирам да ги ям - страшна вкусотия:
Не мога да реша кое е по-вкусно - патладжаните ли, плънката ли! Затова просто не спирам да ги ям...
5120
Източник: blitz.bg
Не мога да реша кое е по-вкусно - патладжаните ли, плънката ли! Затова просто не спирам да ги ям - страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта непременно трябва да опитате, докато още сме в сезона на патладжаните. Всички знаем и обичаме патладжани с чесън , но днес ви предлагаме един по-необикновен начин да приготвите пържени патладжани .

Допълнени с този ароматен пълнеж зеленчуците се превръщат в истински летен деликатес , който идеално върви с чаша бяло вино (естествено, добре изстудено).

Днес ще ви разкажем как да си направите патладжанени рулца с чесън , които да са не само вкусни, но и да се превърнат в истинско украшение на празничната ви трапеза. 

Такива рулца обичат да приготвят в Грузия. Вкусът им е уникален и не може да се сравни с нищо.  Комбинацията от орехи с кориандър и чесън е истински фойерверк за вкусовите рецептори. Най-важното е, че стават бързо. И не е нужно да имате голям опит в кухнята, за да се справите с приготвянето им. 

Патладжанени рулца с чесън и майонеза

Необходими продукти:

3 патладжана

1 морков

2 скилидки чесън

20 гр. орехи

1 домат

50 гр. майонеза

сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете патладжана на тънки ленти (около 5 мм.), осолете ги и оставете за 20 минути в дълбока купа.  След това изцедете патладжана и го изпържете в горещ тиган с растително масло от двете страни до златисто.

Ако имате грил тиган, задължително се възползвайте от него. Апетитните ивици ще направят рулцата ви още по-красиви.

Поставете изпържения патладжан върху кухненска хартия, за да премахнете излишното олио. А ако не обичате мазно, можете просто да изпечете патладжана във фурната. 

Настържете моркова на ситно ренде, а орехите нарежете с нож. За чесъна използвайте преса, а кориандъра нарежете на ситно.  

Смесете настърганите моркови с орехите, подправките и чесъна. Изсипете всичко при майонезата и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. 

Нарежете домата на малки кубчета.

На единия край на патладжана сложете малко майонеза, а отгоре домат. След това навийте на руло. За да не се развали рулото ви, може да фиксирате с клечка за зъби. 

Рулцата са готови! Добър апетит! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft