Тази рецепта непременно трябва да опитате, докато още сме в сезона на патладжаните. Всички знаем и обичаме патладжани с чесън , но днес ви предлагаме един по-необикновен начин да приготвите пържени патладжани .
Днес ще ви разкажем как да си направите патладжанени рулца с чесън , които да са не само вкусни, но и да се превърнат в истинско украшение на празничната ви трапеза.
Такива рулца обичат да приготвят в Грузия. Вкусът им е уникален и не може да се сравни с нищо. Комбинацията от орехи с кориандър и чесън е истински фойерверк за вкусовите рецептори. Най-важното е, че стават бързо. И не е нужно да имате голям опит в кухнята, за да се справите с приготвянето им.
Патладжанени рулца с чесън и майонеза
Необходими продукти:
3 патладжана
1 морков
2 скилидки чесън
20 гр. орехи
1 домат
50 гр. майонеза
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на тънки ленти (около 5 мм.), осолете ги и оставете за 20 минути в дълбока купа. След това изцедете патладжана и го изпържете в горещ тиган с растително масло от двете страни до златисто.
Ако имате грил тиган, задължително се възползвайте от него. Апетитните ивици ще направят рулцата ви още по-красиви.
Поставете изпържения патладжан върху кухненска хартия, за да премахнете излишното олио. А ако не обичате мазно, можете просто да изпечете патладжана във фурната.
Настържете моркова на ситно ренде, а орехите нарежете с нож. За чесъна използвайте преса, а кориандъра нарежете на ситно.
Смесете настърганите моркови с орехите, подправките и чесъна. Изсипете всичко при майонезата и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Нарежете домата на малки кубчета.
На единия край на патладжана сложете малко майонеза, а отгоре домат. След това навийте на руло. За да не се развали рулото ви, може да фиксирате с клечка за зъби.
Рулцата са готови! Добър апетит!