Не мога да си изкривя душата - снахата ме шашна с този сладкиш! Не стига, че вкусно, ами го...
19 Декември 2016
626820
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днешният стърган сладкиш е изумително лесен и изумително вкусен ! Състои се от меко и крехко маслено тесто , ароматен конфитюр , а за разкош може да добавите и шепа орехи !
Съставки:
2,5 чаши брашно
1 яйце
1 ч.л.
бакпулвер
1/2 ч.л. захар
2 с.л. майонеза
1 ч.л. лимонов сок
конфитюр от касис или друг кисел плод
Приготвяне:
- Смесете брашното с бакпулвера. Пресейте сместа в купа. Настържете маргарина/маслото на ренде в брашното. Можете да го поставите предварително във фризера. Стрийте тестото на трохи.
- Смесете яйцето със захарта. Добавете лимоновия сок и майонезата. Разбъркайте.
- Добавете яйчената смес в трохите. Замесете тесто. Разделете го на две части, едната да е малко по-малка. По-малката обвийте във фолио и я пъхнете във фризера за известно време.
- Разточете голямото парче тесто на кора с раземера на тавичката и я прехвърлете вътре върху намазана с масло хартия за печене.
- Нанесете слой от любимото сладко.
- По-малката част от тестото настържете отгоре върху плънката.
- Загрейте фурната на 200 градуса. Печете сладкиша около 25 минути. Пече се до златисто-кафяво.
- Извадете и нарежете на ромбове или форми по желание.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари