Не обичам да хвърлям храна. Когато ми остане стар хляб, правя на децата лакомки - облизват си и...
1 Ноември 2016
46008
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Апетитни пържени филийки хляб - любимата закуска на малки и големи. Днес ви предлагаме не просто да ги изпържите, а да ги потопите във вълшебна смес, която ще ги направи мекички и ароматни.
За целта най-добре е да използвате стар хляб - поне на 2-4 дни.
Съставки:
1/2 стар хляб
50 гр. кашкавал
3 яйца
3 с.л. сметана
1 ч.л. италиански подправки
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Нарежете хляба на филийки 1-1,5 см. дебели. За удобство можете да отрежете всяко парче наполовина.
- Смесете яйцата, настъргания кашкавал, заквасената сметана, сол. Добавете черен пипер, италиански билки (може да се заменят с други любими подправки), разбъркайте добре.
- Потопете всяко парче хляб в сместа и изпържете хубаво от двете страни.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари