
Обелете тиквичките и ги нарежете на тънки филии по дължина. Посолете ги и ги сложете в цедка да се отцеждат 30 минути.
Отцедете добре от сока, който са пуснали, и ги оваляйте в брашното. Изпържете ги в малко загрято олио от двете страни до зачервяване, след което ги сложете върху домакинска хартия, за да попие мазнината. (Вместо да ги пържете, може да ги изпечете във фурната върху хартия за печене, намазани с малко олио).
Намажете огнеупорен съд с олио и поставете на дъното ред тиквички. Върху тиквичките подредете нарязаната на тънки филийки шунка и покрийте с настърган кашкавал. Редувайте пластовете така, докато свършат продуктите.
Накрая разбийте сметаната с яйцата и залейте със сместа тиквичките. Поръсете с настърган кашкавал и печете на 200 градуса около 30 минути.