Не оставиме тигана да изстине, веднага метнах втора порция! Кашкавалено хлебче-чудо: който опита,...
23 Март 2017
48607
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кашкавалено хлебче на тиган - ястие от категорията " бързо и вкусно ". Минимално количество продукти се превръщат в сочно, ароматно и необичайно вкусно чудо!
Можете да използвате всеки вид кашкавал или сирене . Основното нещо тук е да не използвате допълнително брашно и да не изсипвате в тигана твърде много олио.
Съставки:
2 яйца
150 гр. сметана
3 с.л. брашно
1 връзка магданоз или зелени подправки на вкус
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със заквасената сметана, сол, черен пипер на вкус - в зависимост от солеността на избрания кашкавал/сирене.
- Добавете брашното, настъргания кашкавал, нарязаните билки, разбъркайте добре.
- Загрейте в тигана слънчогледовото олио, изсипете вътре тестото и изпържете на умерен огън под капак в продължение на 5-7 минути. След това с помощта на две дървени бъркалки внимателно обърнете хлебчето и печете без капак в продължение на 5 минути. Ако се страхувате да не се разчупи хлебчето, го разрежете наполовина и обърнете всяко парче поотделно.
Лесно, бързо и изумително сочно! За това кашкавалено хлебче перфектен е сос тартар или друг - по ваш избор. Различни добавки като нарязана шунка или чушка на кубчета само допринасят за подобряване на вкуса. Опитайте и споделете тази рецепта с приятели!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари