Не пека 2 часа кори, само забърквам кремчето. После слагам от любимите сълзици и готово: Супер...
28 Октомври 2016
185264
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много от нас обожават тортата "Наполеон" , но дори не знаят откъде идва името ѝ. Работата е там, че неговата поява е свързана с честването на 100-годишнината от изгонването на Наполеон Бонапарт от Русия.
Тъй като оригиналната версия на тортата изисква печенето на няколко пласта кори, днес ви предлагаме негова мързелива версия , рецептата на която ще намерите по-долу.
Съставки:
1 л прясно мляко
4 яйца
150 гр.
масло
1/2 чаша захар
6 с.л. брашно
ванилена захар на вкус
Приготвяне:
- Смесете яйцата, захарта и брашното. Добавете ванилената захар, разбъркайте и добавете в сместа млякото.
- Поставете сместа на бавен огън и варете, като разбърквате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
- Когато кремът се охлади леко, добавете маслото и разбъркайте до гладка смес.
- Сега можете да сглобите тортата. Потапяйте бисквитките една по една в крема и ги подредете в подходяща форма една по една, докато образуват плътен слой. Редувайте слоевете с крема. Трябва да има около 5-6 слоя от бисквитки.
- След като сложите всички бисквитки, намажете отгоре и отстрани тортата с крем и поръсете с останалите трохи от бисквитки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари