Не повярвах, но цифрите сами говорят! Всяка сутрин по парченце от този сладкиш и талията ми не мърда от 60 см!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не повярвах, но цифрите сами говорят! Всяка сутрин по парченце от този сладкиш и талията ми не мърда от 60 см!
Не повярвах, но цифрите сами говорят! Всяка сутрин по парченце от този сладкиш и талията ми не...
21343
Не повярвах, но цифрите сами говорят! Всяка сутрин по парченце от този сладкиш и талията ми не мърда от 60 см!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Признайте си - кой не харесва  вкусните сладкиши ? Желателно е да бъдат и по-сладички. За съжаление, този вид храна води до свръхтегло, но днес имаме за вас специална рецепта за  необикновен сладкиш .

Овесените ядки  съдържат едва 80 калории на 100 грама продукт (разбира се, сварени във вода). При това този продукт е изключително полезен за тялото и помага да отслабнете. Същият ефект може да се постигне и като приготвите от тях не каша, а пълноценен полезен сладкиш .

Сладкишът от овесени ядки  е всичко, от което се нуждаете. Не само ще замени скучната и полезна закуска, но също така е ужасно вкусен. Препоръчваме да използвате няколко лъжици натурално какао, за да постигнете перфектния вкус, но това е по избор.

Съставки:

200 гр. овесени ядки

200 гр. извара

250 мл кисело мляко

1 яйце

50 гр. стафиди

50 гр. сушени кайсии

орехи на вкус

1/4 ч.л. сода бикарбонат

1 с.л. оцет

Приготвяне:

  1. Изсипете овесените ядки в купа. В същия съд разбийте изварата и смесете всичко до еднородност. След това добавете яйцето в сместа, разбъркайте, добавете содата, угасена в оцета, и след това оставете овесените ядки да набъбнат в продължение на 20 минути.
  2. Докато сместа набъбва, накиснете сушените плодове във вода и ги нарежете. Смелете ядките и ги разбъркайте със сушените плодове.
  3. Смесете овесената смес със сушените плодове и ядките, след това поставете сместа във форма, покрита с пергаментова хартия от всички страни. Печете 20 минути на 180 градуса.
  4. Изчакайте сладкиша да се охлади напълно. Най-добре е да го ядете на следващия ден, когато ще се стегне още малко.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft