Вратата на хладилника на всяка уважаваща себе си домакиня винаги е украсена със симетрични редове от яйца. И не без основание! Това е универсален продукт в голямо разнообразие от ястияо.
Но основният критерий за оценка на яйцата, разбира се, е тяхната свежест! Развалените яйца меко казано не са добра храна, дори могат да бъдат доста опасни за нашето здраве. Но как да се определи свежестта на продукта? За да отговорим на този въпрос и да гарантираме здравето на вашето семейство, ви предлагаме един прост експеримент. Тази проверка на свежестта на яйцата отнема само минутка от времето, но ще спести редица главоболия ...
Как да проверим свежестта на яйцата
ЩЕ ВИ ТРЯБВА
- дълбока тенджера
- студена вода
- яйца
ЕТО КАК:
- Просто поставете яйцата на дъното на тенджерата и я напълнете с вода.
- Яйцата, които изплуват на повърхността, трябва да се изхвърлят веднага!
- Тези яйца, които останат най-долу, но заемат вертикална позиция, не са толкова пресни, но все още са подходящи за храна.
- А яйцата, които кротко лежат на дъното в хоризонтално положение, са най-пресните.
Когато яйцата не са пресни, те губят част от влагата си, така че се пълнят с въздух и изплуват на повърхността.
В това видео ще видите точната процедура. Този визуален наръчник може някой ден да спаси здравето на цялото семейство! Консумацията на остарели яйца е изключително опасна.