Запазване на определени продукти в хладилника не може да ви навреди на здравето, но ниските температури променят вкуса и текстурата на продуктите.
По-голямата част от нас, когато се връщат от пазар или супермаркет всички закупени продукти поставят в хладилник с цел същите да имат по-дълъг срок на годност, да не се скапят ... Но трябва да имате предвид, че някои продукти не трябва да се съхраняват в хладилник.
Както хляба не се държи в хладилник, така и картофите.
Според изследвания, запазването на картофите в хладилник причинява това, че нишестето се превръща в захар, така че самите картофи да станат меки.
Картофите най-добре е да съхранявате на хладно и тъмно място в кашони.
Избягвайте найлонови торбички и гледайте да бъдат отворени, за да има циркулация на въздух.