Тази рецепта за печена риба завладява от първата хапка! Рибното руло , приготвено по тази технология, се с всяка гарнитура по избор, както и със салата. Може да изпечете всяка риба по този начин - семейството ще ви помоли да я приготвите пак, и пак, и пак! Лесно, бързо, без излишна миризма и се топи в устата - ето как да си приготвите печена риба в плик :
Печена риба в плик
Продукти:
риба (например щука) - 3 бр.
гъби печурка - 3 бр.
кисели краставици - 4 бр.
кашкавал - 80 гр.
сос за риба или по желание - 2-3 с.л.
сол, черен пипер на вкус
2 плика за печене
Приготвяне:
Отстранете перките от две риби, нарежете ги по гръбнака, отстранете костите. Поставете нарязаната наполовина риба върху дъската.
По същия начин отстранете костите от третата риба, но разрежете на две половини. Добавете половината от третата риба към всяка от двете филетирани риби, както е на снимката. Добавете подправки и сол.
Намажете със сос, подредете кисели краставички, гъби, поръсете с настърган кашкавал. Повторете същото с втората риба.
Увийте така приготвените риби на стегнато руло заедно с плика.
Завийте краищата на плика като бонбон и завържете здраво. Печете при температура 180 градуса за 35-40 минути (трябва да се ръководите от собствената си фурна).
Когато рибата е готова, отрежете фолиото, така че парата да излезе. Отстранете плика и сервирайте рибата на масата.
Много е оригинално и вкусно!