Не пържете рибата! Вместо това я изпечете така - става супер сочна и не мирише толкова:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не пържете рибата! Вместо това я изпечете така - става супер сочна и не мирише толкова:
Не пържете рибата! Вместо това я изпечете така - става супер сочна и не мирише толкова:
10835
Не пържете рибата! Вместо това я изпечете така - става супер сочна и не мирише толкова:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за печена риба завладява от първата хапка!  Рибното руло , приготвено по тази технология, се с всяка гарнитура по избор, както и със салата. Може да изпечете всяка риба по този начин - семейството ще ви помоли да я приготвите пак, и пак, и пак! Лесно, бързо, без излишна миризма и се топи в устата - ето как да си приготвите печена риба в плик :

Печена риба в плик

Продукти:

риба (например щука) - 3 бр.

гъби печурка - 3 бр.

кисели краставици - 4 бр.

кашкавал - 80 гр.

сос за риба или по желание - 2-3 с.л.

сол, черен пипер на вкус

2 плика за печене

Приготвяне:

Отстранете перките от две риби, нарежете ги по гръбнака, отстранете костите. Поставете нарязаната наполовина риба върху дъската.

риба филе

По същия начин отстранете костите от третата риба, но разрежете на две половини. Добавете половината от третата риба към всяка от двете филетирани риби, както е на снимката. Добавете подправки и сол.

половинки риба

Намажете със сос, подредете кисели краставички, гъби, поръсете с настърган кашкавал. Повторете същото с втората риба.

След това прехвърлете внимателно рибите върху плик за печене, който предварително сте разрязали по "шевовете", за да се получи правоъгълен лист:

риба с гъби

Увийте така приготвените риби на стегнато руло заедно с плика.

руло от риба

Завийте краищата на плика като бонбон и завържете здраво. Печете при температура 180 градуса за 35-40 минути (трябва да се ръководите от собствената си фурна).

риба в плик за печене

рибни рула

Когато рибата е готова, отрежете фолиото, така че парата да излезе. Отстранете плика и сервирайте рибата на масата. 

печена риба във фолио

Много е оригинално и вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft