Не рецепта, а истинска революция! Опитайте този фантастичен зелев пай и вече никога няма да си играете да навивате сармички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не рецепта, а истинска революция! Опитайте този фантастичен зелев пай и вече никога няма да си играете да навивате сармички!
Не рецепта, а истинска революция! Опитайте този фантастичен зелев пай и вече никога няма да си...
9114
Не рецепта, а истинска революция! Опитайте този фантастичен зелев пай и вече никога няма да си играете да навивате сармички!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пай със зеле и мляно месо  има вкус на зеле ролки, но нейната подготовка отнема много по-малко време. Цели листа са преминали с месо - оказва се, много сочни и нежни, за разлика печене с настъргано зеле.

Съставки:

1 зелка

600 гр. свинска кайма

300 гр.

домати

200 мл зеленчуков бульон

50 гр. ориз

1 глава лук

1 с.л. целина

2 скилидки чесън

зелени подправки на вкус

кимион на вкус

Приготвяне:

  1. Изсипете вряла вода върху доматите, отстранете кожата и фино ги нарежете. Нарежете на кубчета лука и целината. Чесъна намачкайте през пресата.
  2. Смесете каймата с измития ориз, добавете подправките и зеленчуците, налейте 100 мл бульон и посолете. Разбъркайте добре и сложете сместа в хладилника за 20-30 минути.
  3. През това време разделете листата на зелката, като ги попарвате във вряща подсолена вода, докато омекнат. Отрежете твърдите жилки.
  4. Покрийте форма за печене първо с фолио, след това - с хартия за печене, като оформите борд.
  5. Покрийте формата, включително борда, с половината от листата, след което сложете огоре половината от месото. Повторете слоевете, като последният трябва да бъде от зеле.
  6. Всеки слой от мляно месо заливайте с останалия бульон.
  7. Покрийте пая с фолио и го пъхнете във фурната, предварително загрята на 190 градуса за около 50 минути.
  8. Извадете готовия пай, поръсете го с настърган кашкавал и допечете още 10 минути. След това украсете с нарязани зелени подправки и го поднесете горещ.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft