Не рецепта, а истинска революция! Опитайте този фантастичен зелев пай и вече никога няма да си...
12 Юли 2016
9114
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пай със зеле и мляно месо има вкус на зеле ролки, но нейната подготовка отнема много по-малко време. Цели листа са преминали с месо - оказва се, много сочни и нежни, за разлика печене с настъргано зеле.
Съставки:
1 зелка
600 гр. свинска кайма
300 гр.
домати
200 мл зеленчуков бульон
50 гр. ориз
1 глава лук
1 с.л. целина
2 скилидки чесън
зелени подправки на вкус
кимион на вкус
Приготвяне:
- Изсипете вряла вода върху доматите, отстранете кожата и фино ги нарежете. Нарежете на кубчета лука и целината. Чесъна намачкайте през пресата.
- Смесете каймата с измития ориз, добавете подправките и зеленчуците, налейте 100 мл бульон и посолете. Разбъркайте добре и сложете сместа в хладилника за 20-30 минути.
- През това време разделете листата на зелката, като ги попарвате във вряща подсолена вода, докато омекнат. Отрежете твърдите жилки.
- Покрийте форма за печене първо с фолио, след това - с хартия за печене, като оформите борд.
- Покрийте формата, включително борда, с половината от листата, след което сложете огоре половината от месото. Повторете слоевете, като последният трябва да бъде от зеле.
- Всеки слой от мляно месо заливайте с останалия бульон.
- Покрийте пая с фолио и го пъхнете във фурната, предварително загрята на 190 градуса за около 50 минути.
- Извадете готовия пай, поръсете го с настърган кашкавал и допечете още 10 минути. След това украсете с нарязани зелени подправки и го поднесете горещ.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари