Не рецепта, а истинска революция: Уникално сочно пилешко - откакто я открих, вкъщи го правим само...
19 Юли 2016
47254
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Хестън Блументал - невероятно талантлив самоук готвач, който обича да експериментира с всички видове продукти. Благодарение на любопитството и желанието си да разбере химичните и физични процеси, които се случват по време на готвенето, той измисля нови начини за готвене с най-познатите продукти.
Този кулинарен алхимик е изобретил революционен начин на приготвяне на пиле, което става изумително сочно. Факт е, че ако сготвите птичето месо на висока температура, то се свива и губи почти всички сокове. Ако температурата във фурната е умерена, пилето ще се изпече перфектно и ще бъде сочно навсякъде.
Продукти:
1 кг пилешко филе
1 л вода
4 с.л. сол
2 с.л.
масло
1 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
Приготвяне:
- Първо трябва да мариновате пилето. Смесете 4 супени лъжици готварска сол с литър вода на стайна температура. Потопете пилешкото филе в разтвора за 15-30 минути. Ако имате достатъчно време, оставете го да се маринова в хладилника за 4-8 часа.
- Подсушете го и сложете пилето в съда за печене.
- Покрийте филетата с разтопено масло и поръсвете с морска сол и подправки.
- Печете пилето в предварително загрята фурна на 90 градуса 35-45 минути.
- След това извадете пилето от фурната и оставете да "почине" за 45 минути.
- За апетитна златисто-кафява коричка го пъхнете за още 5-10 минути в предварително загрята на 260 градуса фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари