Не рецепта, а истинска революция: Уникално сочно пилешко - откакто я открих, вкъщи го правим само така! Става мозък!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не рецепта, а истинска революция: Уникално сочно пилешко - откакто я открих, вкъщи го правим само така! Става мозък!
Не рецепта, а истинска революция: Уникално сочно пилешко - откакто я открих, вкъщи го правим само...
47254
Не рецепта, а истинска революция: Уникално сочно пилешко - откакто я открих, вкъщи го правим само така! Става мозък!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хестън Блументал - невероятно талантлив самоук готвач, който обича да експериментира с всички видове продукти. Благодарение на любопитството и желанието си да разбере химичните и физични процеси, които се случват по време на готвенето, той измисля нови начини за готвене с най-познатите продукти.

Този кулинарен алхимик е изобретил революционен начин на приготвяне на пиле, което става изумително сочно. Факт е, че ако сготвите птичето месо на висока температура, то се свива и губи почти всички сокове. Ако температурата във фурната е умерена, пилето ще се изпече перфектно и ще бъде сочно навсякъде.

Продукти:

1 кг пилешко филе

1 л вода

4 с.л. сол

2 с.л.

масло

1 ч.л. морска сол

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

Приготвяне:

  1. Първо трябва да мариновате пилето. Смесете 4 супени лъжици готварска сол с литър вода на стайна температура. Потопете пилешкото филе в разтвора за 15-30 минути. Ако имате достатъчно време, оставете го да се маринова в хладилника за 4-8 часа.
  2. Подсушете го и сложете пилето в съда за печене.
  3. Покрийте филетата с разтопено масло и поръсвете с морска сол и подправки.сочно пилесочно пиле
  4. Печете пилето в предварително загрята фурна на 90 градуса 35-45 минути.
  5. След това извадете пилето от фурната и оставете да "почине" за 45 минути.сочно пиле
  6. За апетитна златисто-кафява коричка го пъхнете за още 5-10 минути в предварително загрята на 260 градуса фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft