Не са тиквички, не е и карфиол! Ето от кой зеленчук се правят най-божествено вкусните шницели:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не са тиквички, не е и карфиол! Ето от кой зеленчук се правят най-божествено вкусните шницели:
Не са тиквички, не е и карфиол! Ето от кой зеленчук се правят най-божествено вкусните шницели:
69910
Не са тиквички, не е и карфиол! Ето от кой зеленчук се правят най-божествено вкусните шницели:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

У нас зеленчуковите кюфтенца са на почит. Доскоро обожавахме тези от тиквички, после минахме на карфиол, но от известно време насам приготвям само тези Зелеви шницели ! Няма да ви хрумне да направите това със зелето, но ви уверявам, че е божествено вкусно! Отвън са обвити в деликатно тесто, а самото зеле в панировката става ароматно и много вкусно.

Ето необходимите продукти:

Зелеви шницели

Продукти:

  • 1 неголяма глава зеле
  • 100 мл газирана вода
  • 3-4 с.л.
брашно
  • 3-4 яйца
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • сол, черен пипер, подправки - на вкус
  • олио за пържене
  • Приготвяне:

    Зелето не трябва да е сурово, затова се бланшира до умерено омекване. Има два метода за бланширане, както при приготвянето на сарми.

    Първи метод : потопете напълно главата на зелето във вряща вода, като постепенно отстранявате горните листа. За удобство можете да използвате нож или вилица.

    Втори метод : Първо отстранете листата и след това ги сложете във вряща вода.

    зелеви листа

    Снимка: jemchyjinka.online

    След бланширане охладете зелето и го нарежете на квадрати, като отстраните основата на листа и тънкия, накъсан край. Поставете листата в купчина от 2-3 броя, това ще бъде вашата „зелева основа“. Можете да направите тънки шницели от един слой или по-високи от три слоя зеле.

    бланширан зелев лист

    Снимка: jemchyjinka.online

    Приготвяне на тестото:

    Ако имате своя любима рецепта за панировка, чудесно. Важно е тестото да е рядко и да ви харесва. Ето моята универсална рецепта:

    • 3 яйца
    • брашно - 3 с.л.
    • 2 с.л. сметана
    • сода - 100 гр
    • на вкус - сол и черен пипер

    Съставките могат да се коригират в зависимост от гъстотата на тестото.

    Можете да добавите подправки на вкус, например щипка кимион, червен пипер за аромат и пикантност или италиански билки. Панировката може да се приготви с вода, за да стане по-хрупкава, със сода, за да стане още по-тънка и хрупкава, и с айрян, за да стане по-пухкава и висока.

    панировка

    Снимка: jemchyjinka.online

    Пържене на зелето:

    Потопете купчините зеле в тестото, докато всички страни се навлажнят добре. Сложете зелето в добре загрят тиган с достатъчно количество олио и го запържете от двете страни до златисто кафяво и докато тестото е напълно готово. Можете да оставите другата страна покрита за известно време, но не за дълго, за да не омекне много тестото.

    зелеви кюфтета

    Снимка: jemchyjinka.online

    Готовите зелеви шницели се нареждат в чиния и се захлупват, за да се затоплят. Въпреки че студеното зеле в тесто също е много вкусно: може да се сервира като гарнитура с всякакъв сос или просто така.

    зелеви шницели

    Снимка: jemchyjinka.online

    Тази проста и необичайна рецепта наистина си струва да я опитате.

    панирани зелеви шницели

    Снимка: jemchyjinka.online

    Да ви е сладко!

     

    Редакция: екип "За Жената"

    Заглавна снимка: jemchyjinka.online

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft