Не само изглежда фантастично, вкусът също е феноменален: Торта-Целувка с ТРИ вълшебни СЛОЯ

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не само изглежда фантастично, вкусът също е феноменален: Торта-Целувка с ТРИ вълшебни СЛОЯ
Не само изглежда фантастично, вкусът също е феноменален: Торта-Целувка с ТРИ вълшебни СЛОЯ
2327
Източник: За Жената
Не само изглежда фантастично, вкусът също е феноменален: Торта-Целувка с ТРИ вълшебни СЛОЯ
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта-Целувка  представлява вкусна комбинация от целувчен блат, орехи и фурми, и е един от онези десерти, които трябва да опитате поне веднъж в живота си.

Вкусът е незабравим и ще искате да се връщате към него. Какаовият блат е с пълнеж от вкусен крем, богат на ядки и фурми, а цялата торта е покрита с целувка.

Браво на този, който е измислил тази рецепта, защото вкусовете в нея хармонират перфектно помежду си и създават сензационен краен ефект.

Идеална е за празници или партита, не е сложна за приготвяне, просто следвайте стъпките в рецептата и гарантирано ще се получи.

Ето какво ви трябва за Торта-Целувка с фурми и орехи :

Торта-Целувка с фурми и орехи

Продукти: 

3 яйца

50 гр. брашно

30 гр. какао

100 гр. захар

1 малка чаена лъжичка бакпулвер

1 щипка сол

За целувчения блат:

4 белтъка

200 гр. захар

2 малки лъжички нишесте

 50 гр. смлени орехи

1 щипка сол

За крема:

500 мл сладкарска сметана

250 г маскарпоне (крема сирене)

150 г фъстъчено масло (или лешников крем)

100 г накълцани фурми

100 г накълцани орехи

1 пакетче крем фикс (по желание)

Приготвяне: 

Разделете белтъците от жълтъците в отделни купи, след което разбийте белтъците на пяна с щипка сол. Постепенно добавете захарта при непрекъснато разбиване с миксера до получаване на твърд сняг, който не пада при обръщане на купата.

След това започнете да добавяте един по един жълтъците. Следващия жълтък добавете, след като предишният е напълно разбит в белтъчния сняг, който все още остава плътен и пенлив. След като смесите всички жълтъци вече не ви трябва миксер.

разбиване белтъци

Снимка: YouTube

жълтък в белтъците

Снимка: YouTube

Смесете сухите съставки, като най-добре ги пресейте и ги добавете постепенно към разбитите яйца: брашно, бакпулвер и какао. Разбъркайте с лъжица с бавни движения, докато сместа стане гладка и няма бучки.

какао в белтъците

Снимка: YouTube

Застелете тава (24х24 см) с хартия за печене, след което изсипете вътре пенливата смес и я разпределете равномерно.

какаово тесто

Снимка: YouTube

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 25 минути (проверете с дървена клечка за зъби, ако излезе суха, значи блатът е добре изпечен). Оставете да изстине след изпичане.

За белтъчния сняг: Белтъците се разбиват на сняг със сол. След това постепенно добавете захарта при непрекъснато бъркане, докато се разтвори напълно.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

Когато снегът е стегнал достатъчно, добавете нишестето и разбъркайте за кратко. Накрая се добавят смлените орехи и всичко се разбърква с лъжица/шпатула.

Разстелете целувката върху голямата тава, застлана с хартия (отбележете размера на тавата, в която сте пекли блата, за да са еднакви) и поставете в предварително загрята на 140 градуса фурна.

целувка в тава

Снимка: YouTube

Целувката съхне най-добре, когато има разстояние от всички страни.

Изсушете я за 30 минути, след това намалете температурата до 100 градуса и я изсушете за още 35 минути. След изминалото време изключете фурната и оставете целувката да се охлади в затворена фурна.

ЗА КРЕМА: Смесете сладкарската сметана и крема сиренето (маскарпоне, филаделфия и др.) и разбийте с миксер. След това добавете фъстъченото масло или лешниковия крем (нутела или подобен...), смлените орехи и фурмите.

пухкав крем

Снимка: YouTube

крем с орехи и фурми

Снимка: YouTube

Разбъркайте внимателно, докато всичко се смеси и накрая добавете крем фикса (ако използвате), който има функцията да поддържа крема стегнат за дълго време, дори и на стайна температура, което е подходящо за празненства и партита.

вкусен сметанов крем

Снимка: YouTube

РЕДЕНЕ НА ТОРТАТА: Разпределете крема върху изстиналия блат, заравнете и отгоре покрийте с изстиналата целувка.

крем върху тортата

Снимка: YouTube

изпечена целувка

Снимка: YouTube

Оставете тортата в хладилника за няколко часа преди сервиране или цяла нощ. 

парче целувчена торта

Снимка: YouTube

торта Целувка

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft