Ако сте любители на панирания сладолед , то това определено ще ви хареса! Панирани блокчета шоколад , а защо не и цял шоколадов десерт? Мека и разтапяща сърцевина, обвита в пухкава панировка - направо те отнася в рая!
СЪСТАВКИ:
250 гр. млечен шоколад (или шоколадово десертче тип Марс , Сникърс и пр.)
1 яйце
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици галета
олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
1.Шоколада, което между другото може да бъде млечен или горчив, с висок процент на какао, първо разчупете на блокчета и поставете във фризера за около половин час да се стегне.
2.През това време сложете олиото да се загрее, яйцето разбийте хубаво с вилица, галетата и брашното изсипете в две различни купи.
3.Когато шоколадът стегне хубаво, първо го оваляйте в брашно, след което блокче по блокче го потапяйте в разбитото яйце, а след това - в галета.
4.Изпържете всяко парченце само за по няколко секунди от всяка страна.
5.Изпържения шоколад извадете върху салфетка, оставяете го малко да почине и поднесете.