Не се стерилизират, държат се в хладилника. Стават по-вкусни и от пържола - невероятни мариновани...
18 Август 2016
50956
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако затворите очи, тези мариновани патладжани на вкус не се отличават от мариновани гъби!
Приготвянето им не изисква стерилизация, съхраняваг в хладилник. Изкусителни и сочни, те са подходящи за всяка гарнитура и изчезват за един миг!
Вкусни и сочни мариновани патладжани:
СЪСТАВКИ
- 5 кг добре узрели патладжани
- 0, 5 - 1 кг смес от копър , магданоз и листа целина
- 1 чаша обелени скилидки чесън
- 1-2 люти чушки
- 2,5 с.л. сол
- 1 чаша оцет
- 2 чаши рафинирано слънчогледово олио
ПРИГОТВЯНЕ:
- Обелените патладжани се нарязват на кубчета, поръсват се със, за да пуснат горчивината си. След това се измиват и се варят в продължение на 5 минути след завирането.
След това се отцеждат и се оставят да се охладят.
Приготвя се маринатата: копърът, магданозът, целината, чесънът и лютите чушки се смилат в месомелачка. Добавят се солта, оцетът и олиото.
Всички съставки се объркват добре, сместа се натъпква плътно в буркани и се затварят с капаци. Съхранява се в хладилника!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари