През май 2016 г. Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) обяви, че учените са открили глицидол в течният шоколад, който може да причини рак. Експертите на EFSA предупреждават, че дори умерената консумация на това вещество може да навреди на здравето на децата.
Рецептата на течен шоколад се възпроизвежда лесно в домашни условия, оказва се, че е много по-вкусна от магазина, по-полезна и по-евтина. И най-важното - в домашно приготвеното изкушение определено няма да намерите канцерогенно палмово масло, консерванти или оцветители.
Домашният шоколад е удоволствие без вреда за здравето. Трудно е да устоиш на такава комбинация от вкусове: нежен бял хляб, ароматен течен шоколад и чаша силно кафе ...
Шоколад у дома
СЪСТАВКИТЕ
1 супена лъжица. мляко
1,5 с.л. л. брашно
1 супена лъжица. захар
2 с.л. л. какао
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици орехи или лешници
ПОДГОТОВКА
Комбинирайте гранулирана захар, какао и брашно в купа.
Добавете млякото на малки порции. Бъркайте постоянно, така че да няма бучки.
Доведете сместа до кипене на слаб огън, като бъркате постоянно, за да не загори.
Почистете от черупката печените ядки. За да ги смилате, можете да използвате кафемелачка, пасатор или финно ренде.
Добавете нарязаните ядки и маслото към пастата.
![](https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/7(1093).jpg)
Приятен апетит!
Домашно приготвеният течен шоколад не съдържа вредни добавки, така че това ястие може безопасно да се дава на деца, без да се страхувате за здравето им.
Ако статията ви е харесала, може да я споделите с приятелите си!