Не си играя да ги завивам в листата, а бухам всичко в тавата и готово - най-бързите мързеливи сарми:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Може ли зима без кисело зеле ? Не и у нас! Какво ли не приготвяме с него - ребърца на фурна, капама, запичаме го постно с ориз, добавяме го в боба, а класика в жанра са любимите ни зелеви сармички. Днес ви предлагаме да опитате тази невероятна рецепта за голи сарми с кисело зеле - няма да си играете да ги завивате с часове, всичко става лесно, просто и супер вкусно! Ето и рецептата за голи зелеви сармички :
Голи зелеви сармички
Необходими продукти:
1 малка глава кисело зеле
500 гр.кайма
5 с.л.ориз
2 глави лук
чубрица
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето и го сварете, докато омекне.
Нарежете обеления лук на ситно. Запържете го в малко олио заедно с ориза и каймата, а към края подправете с червения и черния пипер. Смесете каймата и нарязаното зеле в подходяща тава, долейте малко вода или бульона от зелето и изпечете до сваряване на ориза.
За разкош може да поръсите всичко с кашкавал и да върнете във фурната, за да се разтопи хубаво кашкавалът.
Голите сарми се сервират топли.
Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари