Макар мнозина да си я спомнят с добри впечатления от участието й в "Мастършеф" преди няколко години, съпругата на екс-премиера Кирил Петков, Линда Макензи-Петкова , натрупа доста негативи покрай политическата кариера на мъжа си. Канадката е собственик на малка сладкарничка в София, която се радва на изключителна популярност сред софиянци (а и не само).
Линда обаче не търпи критика и често влиза в остри сблъсъци с недоволни клиенти на заведението си в София, видя „Ретро“. Сладкарката от Канада, която произвежда и продава здравословни торти в центъра на столицата, дава вид на миловидна и добра, но всъщност системно отговаря грубо на хората, позволили си да изкажат недоволство от продуктите и обслужването ѝ. Последният случай е отпреди месец, когато клиентка на Линда с име Елисавета Бергер ѝ пише: „Твърде скъпо е за повечето българи“, коментирайки сериозно завишените цени на тортите на звездата от „Мастършеф“.
Коментарът никак не се харесал на съпругата на Петков, която гневно отвръща: „Никой не те кара да си купуваш торта. Купи си някъде по-евтино, ако решиш“.
„Не спазват работното си време! Вероятно работят за приятели и роднини, а също и за някое и друго хвалебствие от поръчкови журналисти!“, пък пише Ралица Димитрова.
Друга клиентка, представяща се като Свежа Димитрова, също споделя лошия си опит със сладкарницата на Линда: „Днес, 26.10, купих две парчета „Гараш“ торта без захар. Беше стара и изсъхнала. Обслужи ме един господин, който ме излъга. Не е лоялно към клиентите. И то болни хора диабетици“, пише дамата. И на нея канадката отвръща не особено любезно: „Не е мека торта. Ние продаваме най-малко от 3 до 8 цели торти на парче на ден. Няма как да е стара. Никой не ви е излъгал“.
„Възмутен съм от непрофесионалното им отношение към мен като клиент. Поръчах торта онлайн и когато отидох да я взема, се оказва, че поръчката не е изпълнена и нищо не могат да направят по въпроса. Добре, че има и други алтернативи в района, че не им дреме дали ще провалят нечий рожден ден или не. Имах твърде големи очаквания, затова и разочарованието ми е огромно!“, жалва се и Неди Иванов.
На потребител, който е написал, че ароматът в сладкарницата не му харесва, Линда е отвърнала, наричайки го „Трол“.
Друга недоволна клиентка – Ася Гочева, казва: „За съжаление, намерението ми да направя приятна изненада с торта „Гараш“ (без захар) на мой близък диабетик завърши с провал. В описанието на съдържанието бе упоменато, че като подсладител се използва стевия, но за съжаление, сладкишът нямаше минимум сладък вкус и нямаше как да се усети, че това е десерт. Разочарованието е както за получателя, така и за мен“. Линда ѝ отвръща, че не е права.
Въпреки десетките разочаровани посетители, възмутени най-вече от високите цени в заведението на г-жа Петкова, тя продължава да оскъпява менюто си. От януари тази година тортите и сладкишите ѝ са поскъпнали с по 2-3 лева. Десерт под 70 лева вече няма, а суровият чийзкейк с лимон и боровинки е ударил рекорд с цена от 120 лева.
В последните месеци Линда все по-активно разработва нови рецепти, като споделя кадри от процеса в социалните си мрежи. Тя е наела и професионален фотограф, който да снима ястията ѝ, които вече не са само десерти, а и основни блюда. Това събуди слухове, че жената на лидера на ПП е на път да открие още едно заведение, по-скоро ресторант, в столицата или край морето. Други пък смятат, че може би подготвя кулинарна книга със свои авторски рецепти.