Не спирам да ям сладко, а отслабнах! Любимата ми торта без грам захар е толкова вкусна, че я хапваме всички у дома:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не спирам да ям сладко, а отслабнах! Любимата ми торта без грам захар е толкова вкусна, че я хапваме всички у дома:
Не спирам да ям сладко, а отслабнах! Любимата ми торта без грам захар е толкова вкусна, че я...
22627
Източник: За Жената
Не спирам да ям сладко, а отслабнах! Любимата ми торта без грам захар е толкова вкусна, че я хапваме всички у дома:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имате ли нужда да отслабнете, но не искате да се откажете от сладкото? Тогава този десерт е идеален за вас!

Фантастичен десерт от извара с парченца сливи и ядки, за чието приготвяне не използвате дори щипка захар.

сладкиш Здраве

Можете да "пирувате" с него всеки ден и без угризения. Запишете си необходимите продукти за Сладкиш Здраве :

Сладкиш Здраве

Имаме нужда от:

  • 300 г сливи
  • 15 г бързоразтворим желатин
  • 40 мл студена вода
  • 200 г орехи
  • 150 г извара
  • 250 г кисело мляко или сметана
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 30 г шоколад без захар
  • 50 мл горещо мляко

Процедура:

В съда със сливите се налива студена вода .

сливи във вода

Оставете да престои 15 минути.

Добавете желатина в отделна купа.

Налива се вода, разбърква се и се оставя да набъбне.

Накълцайте ядките върху твърда повърхност с нож.

нарязани орехи

Добавете нарязаните ядки в отделна купа.

След като изтече времето, изсушете сливите.

сушени сливи

Нарежете на по-малки кубчета.

В дълбока купа добавете изварата и киселото мляко.

извара в купа

Добавете мед и ванилова есенция.

извара с мед

Разбийте с миксер.

Загрейте желатина в микровълновата за 20-25 секунди (не трябва да завира).

Изсипете разтворения желатин в изварената смес и разбъркайте с бъркалка.

След това към сместа добавете сливите и орехите (отделете малко за украса).

сметана с орехи и сливи

Всичко се разбърква старателно .

Поставете сместа в силиконова форма.

сладкиш с извара

Подравняваме и покриваме с фолио.

Прибираме в хладилника за 4 часа .

Изсипете горещо мляко в купата с шоколада.

Бъркайте, докато шоколадът се разтопи.

Изсипете глазурата в сладкарски пош.

След като изтече времето, изваждаме десерта от хладилника.

Извадете от формата и украсете с шоколад.

сладкиш без захар

Накрая поръсете отгоре със смлени ядки и сервирайте.

парче сладкиш

Желаем ви добър апетит!

сладкиш Здраве

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft