Много хора приемат тиквичките само пържени, поднесени с кисело мляко с копър и чесън. Но това си е истинско кощунство спрямо този вкусен и полезен зеленчук.
Най-хубавата част е, че всичко е много простичко - нищо не пържиш, нищо не задушаваш! Само редиш продуктите в тавичка и запичаш. Толкова! Ето и рецептата за фантастичните пълнени тиквички с кайма и кашкавалче :
Пълнени тиквички с кайма и кашкавалче
Продукти:
2 тиквички
250 гр. пилешка кайма
2 домата
130 гр. кашкавал
1 глава лук
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на нож или специално приспособление направете дупка в центъра на всяко кръгче.
Сърцевината не изхвърляйте! Пасирайте я в блендера и я добавете към каймата.
Нарежете лука на дребно и го добавете към каймата. Прибавете сол и черен пипер и омесете добре.
Намажете тавата за печене с растително масло и подредете отгоре тиквичките.
Напълнете издълбаните дупки с каймата.
Доматите нарежете на тънки полумесеци и покрийте всяка тиквичка с парче домат.
Печете 25 минути във фурната, загрята до 200 градуса. След това ги извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал.
Върнете да се запекат за още 10 минути.
Това е всичко. Тиквичките с кайма и кашкавал са готови! Можете да ги поднесете на масата. Добър апетит!