За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Не сте истински шокоманиак, ако не опитате това: Торта Черната перла - 5 съставки за истински шоколадов екстаз!
Не сте истински шокоманиак, ако не опитате това: Торта Черната перла - 5 съставки за истински...
18 Март 2016
20651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Десерти
Не сте истински шокоманиак, ако не опитате това: Торта Черната перла - 5 съставки за истински шоколадов екстаз!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Натрошете шоколада на кубчета и заедно с маслото ги поставете да се стопят на водна баня. В купа с миксер разбийте жълтъците със захарта. Отделно разбийте и белтъците на твърд сняг.
Оставете разтопения шоколад и маслото да се охладят. След това първо добавете шоколада към жълтъците и хубаво разбъркайте, след което внимателно добавете и разбитите белтъци. Бърка се с лъжица. Изсипете сместа в тавичка или тортена форма, покрита с хартия за печене. Печете тортата в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
По желание украсете с още разтопен шоколад, шоколадови стърготини, кокос, ядки и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари