Не стигна каймата, а не ми се ходеше до магазина. Тогава реших да опитам: настъргах ги и ги...
26 Септември 2016
173444
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Обожаваме гръцката кухня ! Там няма едно единствено ястие, което може да се подмине с безразличие - десерти, сосове, основни ястия - всички са невероятно вкусни и ароматни по специален начин. Почетно място сред тях заемат keftedes - кюфтета с тиквички, печени във фурната.
Тиквичките придават на кюфтетата извънредно богатство и разкош . Каймата не трябва да бъде прекалено мазна. Ако изберете пилешка, намалете времето за печене с 10 минути.
Продукти:
600 гр.
говеждо месо
2 тиквички
2 яйца
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
3 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. босилек
Приготвяне:
- Измийте тиквичките, обелете на тънък кората и настържете. Изцедете добре от отделения сок.
- Смесете каймата, тиквичките, смачкания през преса чесън, нарязания на ситно лук, яйцата, галетата и доматеното пюре. Добавете сухия босилек, ментата, черен пипер, сол.
- Покрийте тавичка с намазнена хартия за печене. От сместа оформете кюфтета и ги подредете върху тавата.
- Пъхнете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари