Не стигна каймата, а не ми се ходеше до магазина. Тогава реших да опитам: настъргах ги и ги добавих. Станаха страшни кюфтета!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не стигна каймата, а не ми се ходеше до магазина. Тогава реших да опитам: настъргах ги и ги добавих. Станаха страшни кюфтета!
Не стигна каймата, а не ми се ходеше до магазина. Тогава реших да опитам: настъргах ги и ги...
173444
Не стигна каймата, а не ми се ходеше до магазина. Тогава реших да опитам: настъргах ги и ги добавих. Станаха страшни кюфтета!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обожаваме  гръцката кухня ! Там няма едно единствено ястие, което може да се подмине с безразличие - десерти, сосове, основни ястия - всички са невероятно вкусни и ароматни по специален начин. Почетно място сред тях заемат keftedes  - кюфтета с тиквички, печени във фурната.

Тиквичките придават на кюфтетата извънредно  богатство и разкош . Каймата не трябва да бъде прекалено мазна. Ако изберете пилешка, намалете времето за печене с 10 минути.

Продукти:

600 гр.

говеждо месо

2 тиквички

2 яйца

1 глава лук

3 скилидки чесън

2 с.л. доматено пюре

3 с.л. галета

1/2 ч.л. мента или джоджен

сол и черен пипер на вкус

1/2 ч.л. босилек

Приготвяне:

  1. Измийте тиквичките, обелете на тънък кората и настържете. Изцедете добре от отделения сок.
  2. Смесете каймата, тиквичките, смачкания през преса чесън, нарязания на ситно лук, яйцата, галетата и доматеното пюре. Добавете сухия босилек, ментата, черен пипер, сол.
  3. Покрийте тавичка с намазнена хартия за печене. От сместа оформете кюфтета и ги подредете върху тавата.
  4. Пъхнете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft